Bodø Frimerkeklubb

Bodø Filatelistklubb ble stiftet 7. oktober 1964. Mange år senere ble navnet endret til Bodø Frimerkeklubb. Første formann var Thorbjørn Thoresen, og han var formann i hele 17 år. Klubben ble innmeldt i Norsk Filatelistforbund i mars 1970. I mange år hadde også klubben en junioravdeling, men denne ble nedlagt før år 2000, grunnet lite interesse hos ungdommen.

I forbindelse med Frimerkets Dag som årlig avholdes har klubben hatt arrangementer i byen, ofte i samarbeid med postverket, med salg av filatelistiske objekter, og noen ganger også med utstillinger av frimerker og postkort.

I mange år (1987 – 2017) dro mange av klubbens medlemmer på frimerketreff til Arjeplog første helg i mai (fredag – lørdag). Dette var populært. Her var det både byttevirksomhet, kjøp og salg samt auksjoner og sosialt samvær. Da dette tok slutt tok klubben i Bodø initiativ til et frimerketreff i Saltdalen, og dette har vært en tilnærmet årlig begivenhet i begynnelsen av mai. Her kommer det svært mange fra Mo i Rana og Bodø, samt noen fra Sverige. (Dessverre ikke så mange som da det var treff i Arjeplog).

De senere år har klubben arrangert to regionale utstillinger, (2020 og 2022) begge i Folkets Hus. I løpet av årene har klubbmøtene vært avholdt på mange ulike steder, men de senere årene har møtene vært på MIND-Senteret i Bratten.

Du må ikke være en avansert samler for å bli medlem i klubben. Mange samler hovedsakelig Norge, men også Norden, andre deler av verden, posthistorie, stempler, motiver, postkort, mynter osv. Her kan du få hjelp da klubbens medlemmer har ekspertise på mange ulike felt. På møtene er det også auksjoner der man kan gjøre gode kjøp for å videreutvikle samleområdene sine eller kanskje finne noen spennende nye.